IK WIL WETEN WAT EEN RIT KOST

 

Tarieven 2017

Tarief Instapkosten Prijs per kilometer
Wmo-tarief Instap: € 0,89 Per kilometer: € 0,151
OV-deeltaxitarief Instap: € 3,05 Per kilometer: € 0,46
Doorreistarief Vanaf 25 kilometer* Per kilometer: € 1,25


* voor Wmo’ers uit Baarle-Nassau, Werkendam en Woudrichem vanaf 30 km.


Hoe kan ik nagaan wat mijn rit kost?
U kunt op twee manieren nagaan wat uw rit kost::

  • via (gratis) ritreserveringsnummer: 0800 – 023 00 33
  • via MijnTaxiApp
    Als u een nieuwe rit boekt, ziet u na het invoeren van de gegevens de ritkosten. U kunt er vervolgens voor kiezen om de rit daadwerkelijk te boeken of de boeking te annuleren omdat u alleen de kosten wilt weten.

Betaal ik naast een kilometertarief ook een instaptarief?
Per rit betaalt u een instaptarief. Verder hangt de hoogte van uw bijdrage af van de ritlengte. Het aantal te betalen kilometers wordt bepaald via de kortst mogelijke route over de weg. Omrijkilometers worden dus niet in rekening gebracht. Als de rit via een veerpont verloopt, dan wordt hiervoor vier kilometer in rekening gebracht.

Hoe wordt de kilometerprijs berekend?
PZN berekent de ritkilometers via een voorgeschreven routeplanner. De ritkilometers uit deze routeplanner kunnen altijd iets afwijken van de berekende ritkilometers via een willekeurig andere routeplanner. De ritkilometers via de routeplanner van PZN zijn altijd bepalend voor de ritprijs.

De klantbijdrage van de heenrit wijkt af van de terugrit. Klopt dat?
Ja, omdat de ritlengte altijd wordt berekend via de kortste route in kilometers, is het mogelijk dat de klantbijdrage van heen- en terugrit iets van elkaar afwijken. Dit kan bijvoorbeeld door de aanwezigheid van eenrichtingswegen op de route.

Hoe betaalt u de ritprijs?
Voor aanvang van de rit betaalt u de ritprijs aan de chauffeur. Dit kan contant (bij voorkeur met gepast geld) of per pin via een betaalautomaat in de taxi. De chauffeur verstrekt wisselgeld. Op verzoek geeft de chauffeur de klant een betalingsbewijs.

PZN biedt mogelijkheden om op rekening te rijden of via automatische incasso te betalen. Voor meer informatie neemt u contact op met de klantenservice van PZN. U kunt daar ook terecht voor een overzicht van door u verreden ritten en betaalde bijdragen. PZN brengt hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Via MijnTaxiApp krijgt u kosteloos inzicht in verreden ritten en de kosten daarvan.