Lees voor
AA

Wat is het reisgebied?

Het vervoersgebied van Deeltaxi West-Brabant bestaat uit twee delen:

  • Het binnengebied – in het grondgebied van de 16 deelnemende gemeenten reist u naar elk willekeurig adres.
  • Het buitengebied – een strook van circa 25 kilometer rond het binnengebied. Met deeltaxi kunt u vanuit het binnengebied naar het buitengebied reizen en omgekeerd. Het is niet mogelijk om tussen twee plaatsen in het buitengebied te reizen.

Wmo-gerechtigde klanten uit de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert kunnen ook een deel van België bereiken.

Klik op het overzichtskaartje van het reisgebied om het te vergroten.

Kaart

Specifieke bestemmingen per gemeente
In sommige gemeenten gelden specifieke afspraken over te bezoeken bestemmingen waarvoor het Wmo-tarief geldt. Het betreft in veel gevallen bestemmingen die vallen buiten de maximale reisafstand per rit waarvoor u het Wmo-tarief betaalt (25 of 30 kilometer). De bestemmingen waarnaar u tegen Wmo-tarief kunt reizen per gemeente staan hieronder.

Sommige gemeenten maken het mogelijk dat hun inwoners ook naar verder weg gelegen bestemmingen zoals ziekenhuizen kunnen reizen. Klik hier voor de “rechten per gemeente”.

Bovenregionaal vervoer
Het reisgebied en uw rit zijn met Deeltaxi West-Brabant dus aan grenzen gebonden. Wilt u verder reizen en is het openbaar vervoer geen optie, dan komt u wellicht in aanmerking voor Valys vervoer. Uw gemeente kan u hiervoor aanmelden. Wilt u meer informatie over Valys? Kijk dan op www.valys.nl.

Meer veelgestelde vragen