Lees voor
AA

Aandachtspunten reizen met Deeltaxi West-Brabant (vanwege Corona)

24 september 2021

De regels die nu gelden zijn als volgt:

Voor de ritboeking

(Lichte) verkoudheidsklachten, koortsverschijnselen of keelpijn?
Helaas kunt u geen rit boeken. Dit doen we om besmetting te voorkomen. Reis dus bij dit soort klachten alstublieft niet. De chauffeurs houden zich aan de RIVM-richtlijnen en zullen klanten met deze klachten weigeren.

Tijdens de rit

Om de rit veilig te laten verlopen, gelden voor de komende tijd de volgende maatregelen:

 • Mondkapje verplicht
  Het gebruik van een mondkapje in de taxi blijft verplicht. De chauffeur draagt een chirurgisch mondkapje. De klant draagt ook een chirurgisch mondkapje, zowel bij de heenrit als bij de terugrit. De mondkapjes brengt u zelf mee. Een mondkapje moet uw neus, mond en kin bedekken. Een doorzichtig spatscherm, ook wel een face of mouth shield genoemd, is géén alternatief voor een mondkapje.

  Een kleine groep klanten heeft van de gemeente ontheffing gekregen voor het dragen van een mondkapje. Deze klanten zijn bij PZN bekend.

 • Geen contant geld
  Alle vormen van contact, dus ook het overhandigen van geld aan de chauffeur, beperken we tot een minimum. Daarom kunt u tijdelijk niet met contant geld betalen. U kunt uiteraard wel (contactloos) pinnen, of eventueel reizen op automatische incasso.

 • Chauffeur blijft op 1,5 meter afstand
  De chauffeur blijft zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand. Lukt dat niet? Dan zoekt de chauffeur samen met u naar een oplossing. De chauffeur zet de rolstoel vast. De chauffeur vraagt u dan om de andere kant op te kijken, zodat u niet naar elkaar toe ademt. Zo beperken we de overdracht via adem tot een minimum.

 • Geen passcan, wel uw pas tonen aan chauffeur
  De chauffeur haalt normaal uw pas door de scanner. Dat doet de chauffeur tijdelijk niet meer. U moet wel gewoon uw pas laten zien als u meereist. U houdt de pas blijft daarbij in uw eigen hand.

 • Tussendoor schoonmaken
  De chauffeur reinigt tussen de ritten regelmatig de taxi met ontsmettingsmiddel. Ook bagage (zoals een rollator) kan mee in het vervoer. Voor zover de chauffeur deze moet aanraken, worden de contactpunten eerst schoongemaakt.

 • Zitplaatsen voertuig
  Alle zitplaatsen in de taxi of taxibus worden gebruikt. Er geldt geen maximering van de bezetting in de taxi of taxibus.

De bovengenoemde maatregelen blijven van kracht tot het KNV nieuwe protocollen uitvaardigt. Zodra er iets wijzigt, zullen we dit via deze website communiceren.