Lees voor
AA

Mondkapjesplicht: alleen wegwerpmondkapjes (type IIR of II) toegestaan

5 februari 2021

Voor het reizen met Deeltaxi West-Brabant gold al een mondkapjesplicht. Een mondkapje moet uw neus, mond en kin bedekken. Vanaf maandag 8 februari zijn alleen nog wegwerp-mondkapjes (type II en IIR) toegestaan in de deeltaxi. Ook wel chirurgische of medische mondkapjes genoemd. Dit geldt zowel voor de reiziger als de chauffeur.

Chirurgisch mondkapje

Andere mondkapjes (zoals stoffen mondkapjes) zijn niet meer toegestaan tijdens het reizen met deeltaxi. Ook een doorzichtig spatscherm (‘face shield’) is geen alternatief voor een mondkapje. Draag dus een wegwerp-mondkapje als u met deeltaxi reist. De telefonistes van PZN attenderen u bij de ritaanname op de aangescherpte afspraak.

U kunt de wegwerp mondkapjes (type II en type IIR) verkrijgen bij de lokale drogisterijen en via webwinkels).

Waarom zijn andere mondkapjes niet meer geldig?
In de uitvoering van het deeltaxivervoer volgen we als regio de landelijke uitvoeringsafspraken. De aanscherping van de mondkapjesplicht is voortgekomen uit een landelijk overleg met onder andere het RIVM en verschillende cliëntenorganisaties. De toegestane mondkapjes types IIR en II bieden meer bescherming dan mondkapjes type I of niet-medische mondkapjes.