Lees voor
AA

Landelijke staking vervoer woensdag 30 november

28 november 2022

Voor komende woensdag 30 november heeft FNV een landelijke stakingsdag afgekondigd voor het zorgvervoer. Deze staking heeft mogelijk ook gevolgen voor op woensdag geplande deeltaxiritten.

Wat betekent dit voor het deeltaxivervoer a.s. woensdag?

De staking kan ertoe leiden dat voor woensdag ingeboekte deeltaxiritten niet, of mogelijk met veel vertraging, kunnen worden verreden. De mate waarin dit gebeurt hangt sterk af van de hoeveelheid chauffeurs dat woensdag gehoor geeft aan de stakingsoproep.

In welke gemeenten is de kans op vertraging het grootst?

Van de vijf taxibedrijven die in West-Brabant het deeltaxivervoer verzorgen, zijn de chauffeurs van TCMB (regio Breda) door FNV opgeroepen om deel te nemen aan de staking. Dat betekent dat vooral klanten uit de volgende gemeenten hinder kunnen ondervinden van de staking:

  • Alphen-Chaam
  • Baarle-Nassau
  • Breda
  • Etten-Leur
  • Zundert

Intussen is voor de bovengenoemde gemeenten een rittenstop van kracht voor woensdag. PZN neemt geen nieuwe ritten meer aan voor woensdag 30 november. Klanten die morgen willen reizen, kunnen woensdagochtend contact opnemen met PZN. Afhankelijk van de beschikbare voertuigen wordt bekeken of nog nieuwe ritten kunnen worden ingeboekt. De al eerder ingeboekte ritten worden gewoon verreden.

Ik ben woonachtig in een van de vijf genoemde gemeenten en heb voor woensdag een deeltaxirit ingeboekt. Wat kan ik het beste doen?

  • Als u woensdag niet perse hoeft te reizen, dan adviseren we u om uw rit te annuleren (of te verplaatsen naar een andere dag).
  • Als u woensdag perse wilt reizen, dan adviseren we u om alternatief vervoer te vinden buiten deeltaxi om. Als u niet in de mogelijkheid of gelegenheid bent om alternatief vervoer te regelen, dan kunt u uw geboekte rit laten staan. Houd dan wel rekening met extra vertraging.

Onze excuses voor het ongemak.