Lees voor
AA

Nieuwe landelijke staking vervoer vrijdag 17 en zaterdag 18 februari (update)

14 februari 2023

Minder deeltaxi’s in regio Breda / Etten-Leur

Voor vrijdag 17 en zaterdag 18 februari heeft FNV nieuwe landelijke stakingsdagen afgekondigd voor het zorgvervoer. Deze staking raakt ook het deeltaxivervoer.

Wat betekent dit voor het deeltaxivervoer?

De staking leidt het ertoe dat een deel van de ingeroosterde chauffeurs op 17 en 18 februari niet aan het werk gaat. Daardoor kunnen we op die dagen minder deeltaxiritten aanbieden. De mate waarin dit gebeurt hangt af van het aantal chauffeurs dat gehoor geeft aan de stakingsoproep.

In welke gemeenten is de kans op rituitval of vertraging het grootst?

Uit een rondvraag bij de vijf taxibedrijven blijkt dat de stakingsbereidheid vooral groot is bij de chauffeurs van TCMB (regio Breda). Dat betekent dat vooral klanten uit de volgende gemeenten hinder zullen ondervinden van de staking:

  • Alphen-Chaam
  • Baarle-Nassau
  • Breda
  • Etten-Leur
  • Zundert

Welke maatregelen worden nu ingevoerd?

Voor de vijf bovengenoemde gemeenten geldt voor vrijdag 17 en zaterdag 18 februari een rittenstop (deze gaat in vanaf woensdagochtend 15 februari). Dat betekent dat klanten voor die dagen geen nieuwe ritten kunnen inboeken. Reeds geplande ritten, retourritten, prioriteitsritten en ritten naar medische afspraken worden uitgezonderd van de rittenstop.

Vrijdag en zaterdag maakt PZN in de loop van de ochtend een inventarisatie van het aantal beschikbare chauffeurs. Afhankelijk van de beschikbare capaciteit wordt de mogelijkheid om ritten in te boeken op die dagen weer (beperkt) open gesteld.

Update: PZN heeft op vrijdag 17 februari om 14:00 uur de ritreservering opengesteld voor nieuwe ritboekingen. De ritboekingen kunnen ingeboekt worden voor vrijdag 17 februari vanaf 17:00 uur en voor zaterdag 18 februari de hele dag. De eerdere rittenstop is daarmee niet langer van kracht.

Ik wil voor vrijdag of zaterdag een deeltaxirit inboeken, maar voor die dagen geldt in mijn gemeente een rittenstop. Wat kan ik het beste doen?

  • Als u vrijdag of zaterdag wilt reizen, adviseren we u om voor deze dagen eerst te kijken naar mogelijke vervoersalternatieven. Mogelijk kunt u deze dagen met familie, vrienden of kennissen meerijden, of gebruik maken van het openbaar vervoer.
  • Als u geen vervoersalternatief heeft, dan kunt u vrijdag of zaterdag in de loop van de dag contact opnemen met PZN. Afhankelijk van het aantal beschikbare chauffeurs wordt de mogelijkheid tot het boeken van een rit (beperkt) opengesteld. We kunnen daarvoor alleen geen garantie afgeven.
  • Als u niet perse hoeft te reizen, dan adviseren we u om op de stakingsdagen niet te reizen.

Onze excuses voor het ongemak.