Lees voor
AA

Reizen met Deeltaxi West-Brabant (update 2)

18 juni 2020

Mondkapjesplicht

Voor het reizen met Deeltaxi West-Brabant geldt een mondkapjesplicht. Een mondkapje moet uw neus, mond en kin bedekken. Alleen wegwerp-mondkapjes zijn toegestaan in de deeltaxi (type II en type IIR), ook wel chirurgische of medische mondkapjes genoemd.

Chirurgisch mondkapje

Andere mondkapjes (bv. van stof) zijn dan niet meer toegestaan. Ook een doorzichtig spatscherm (‘face shield’) is geen alternatief voor een mondkapje. Draag dus een wegwerp-mondkapje als u met deeltaxi reist.

Verder blijven de voorzorgsmaatregelen van kracht om het gevaar van besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Voor de ritboeking

(Lichte) verkoudheidsklachten, koortsverschijnselen of keelpijn?

Helaas kunt u geen rit boeken. Dit, om besmetting te voorkomen. Reis dus bij dit soort klachten alstublieft niet. De chauffeurs houden zich aan de RIVM-richtlijnen en weigeren klanten met deze klachten.

U kunt geen deeltaxirit boeken naar een testlocatie, of naar het ziekenhuis wanneer u coronaklachten heeft.

Tijdens de rit (naast mondkapjesplicht)

  • Geen contant geld

Alle vormen van contact, dus ook het overhandigen van geld aan de chauffeur, beperken we tot een minimum. Daarom kunt u tijdelijk niet met contant geld betalen. U kunt uiteraard wel (contactloos) pinnen, of eventueel reizen op automatische incasso.

  • Chauffeur blijft op 1,5 meter afstand

De chauffeur blijft zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand. Lukt dat niet? Dan zoekt de chauffeur samen met u naar een oplossing. De chauffeur zet de rolstoel vast. De chauffeur vraagt u dan om de andere kant op te kijken, zodat u niet naar elkaar toe ademt. Zo beperken we de overdracht via adem tot een minimum.

  • Zitplaatsen beschikbaar (gewijzigd per 18 juni 2021)

Per personenwagen mogen maximaal 2 reizigers vervoerd worden. Beide klanten nemen plaats op de achterbank, met een lege plek ertussen. In (rolstoel)bussen mogen maximaal 8 klanten samen reizen. Dit betekent 2 klanten per zitrij.

De plaats die een reiziger in een rolstoel inneemt wordt gezien als één zitplaats. Er mag geen reiziger voorin naast de chauffeur plaatsnemen.

  • Geen passcan, wel uw pas tonen aan chauffeur

De chauffeur haalt normaal uw pas door de scanner. Dat doet de chauffeur tijdelijk niet meer. U moet wel gewoon uw pas laten zien als u meereist. U houdt de pas blijft daarbij in uw eigen hand.

  • Tussendoor schoonmaken

De chauffeur reinigt tussen de ritten regelmatig de taxi met ontsmettingsmiddel. Ook bagage (zoals een rollator) kan mee in het vervoer. Voor zover de chauffeur deze moet aanraken, worden de contactpunten eerst schoongemaakt.

Deze maatregelen zijn tijdelijk. We volgen de adviezen van het RIVM. Als er wijzigingen zijn, communiceren we dit via deze website.

Laatste update: vrijdag 18 juni 2021