Lees voor
AA

Versoepeling reizen met Deeltaxi vanaf 1 juli

30 juni 2020

Vanaf woensdag 1 juli gelden nieuwe versoepelingen voor het reizen met de deeltaxi. De belangrijkste afspraken zetten we voor u op een rij.

Voor de ritboeking

(Lichte) verkoudheidsklachten, koortsverschijnselen of keelpijn?

Helaas kunt u geen rit boeken. Dit, om besmetting te voorkomen. Reis dus bij dit soort klachten alstublieft niet. De chauffeurs houden zich aan de RIVM-richtlijnen en zullen klanten met deze klachten weigeren.

Tijdens de rit

Om de rit veilig te laten verlopen, gelden de volgende maatregelen:

  • Mondkapje verplicht

We sluiten aan bij de regels voor het openbaar vervoer. Dus we proberen 1,5 meter afstand, als dat niet lukt 1 meter met mondkapje. De chauffeur draagt een (chirurgisch) mondkapje. De klant draagt een niet-medisch mondkapje, zowel bij de heenrit als bij de terugrit. De mondkapjes brengt u zelf mee. Zonder mondkapje vervoeren we u niet.

  • Geen contant geld

Alle vormen van contact, dus ook het overhandigen van geld aan de chauffeur, beperken we tot een minimum. Daarom kunt u tijdelijk niet met contant geld betalen. U kunt uiteraard wel (contactloos) pinnen, of eventueel reizen op automatische incasso.

  • Scootmobielen weer toegestaan

Scootmobielen mogen weer mee in de deeltaxi (voor Wmo-klanten mag dit enkel na indicatie van de gemeente). Het tijdelijke verbod voor het meenemen van de scootmobiel is dus weer opgeheven.

  • Garantie op voertuigindicaties

Vanaf 1 juli zijn de voertuigindicaties van Wmo klanten weer gegarandeerd.

Gemeenten kunnen Wmo-klanten met een beperking extra rechten toekennen, zodat zij met hun beperking toch kunnen reizen. De afgelopen maanden konden deze extra rechten niet gegarandeerd worden, vanwege een beperkte inzet van personenwagens. Via bussen konden we de afstand -en daarmee de veiligheid- tussen klant en chauffeur beter waarborgen.

  • Geen passcan, wel uw pas tonen aan chauffeur

De chauffeur haalde voorheen uw deeltaxipas door de scanner. Dat doet de chauffeur tijdelijk niet meer. U moet wel gewoon uw pas laten zien als u meereist. U houdt de pas daarbij in uw eigen hand.

In onze uitvoering volgen we de adviezen vanuit het RIVM. Deze maatregelen gelden tot er nieuwe maatregelen worden afgekondigd. Als er wijzigingen zijn, communiceren we dit via deze website.