Aanvragen pas

Iedereen vanaf 12 jaar kan zelfstandig reizen met Deeltaxi West-Brabant tegen het OV-tarief. Voor deze zogenoemde OV-reizigers is een deeltaxipas niet verplicht. Het reserveren van ritten is wel makkelijker met een pas. U kunt de pas aanvragen bij de klantenservice van PZN, via 088-0761900 of per mail: klantenservice@pzn-bv.nl

De meeste reizigers van Deeltaxi West-Brabant hebben een Wmo-pas. Deze groep betaalt een tarief dat gelijk is aan het regionale bustarief. Een Wmo-pas vraagt u aan bij het zorgloket van uw gemeente.

Kom ik in aanmerking voor een Wmo-pas?

Heeft u een beperking en kunt u niet met de bus of ander vervoer reizen? Dan kunt u bij uw gemeente een Wmo-pas aanvragen. De consulent van de gemeente gaat dan met u in gesprek over uw mogelijkheden, beperkingen en uw vervoersbehoefte. Zo wordt nagegaan of u in aanmerking komt voor een Wmo-pas. Als dat het geval is, dan krijgt u een Wmo-pas thuisgestuurd. U reist dan tegen het Wmo-tarief van Deeltaxi West-Brabant. Voor meer informatie over de Wmo-pas kunt u terecht bij het zorgloket van uw gemeente.

Ik ben mijn pas kwijt. Wat nu?

Meld verlies of diefstal van uw pas altijd direct bij de klantenservice van PZN. Uw pas wordt dan geblokkeerd. Binnen vijf werkdagen ontvangt u kosteloos een nieuwe pas. In de tussentijd kunt u alleen tegen het OV-tarief gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant. Bij herhaald verlies binnen één jaar kan de vervoerder € 12,50 bij u in rekening brengen.

Mijn pas is beschadigd. Wat nu?

Neem bij een beschadigde pas contact op met de klantenservice van PZN. Na het opsturen van uw beschadigde pas, ontvangt u binnen vijf werkdagen kosteloos een nieuwe pas. In de tussentijd reist u, op het oude pasnummer, tegen hetzelfde tarief. Bij moedwillige beschadiging mag de vervoerder € 12,50 in rekening te brengen.