Wat kost uw rit

Tarieven Deeltaxi West-Brabant 2023

Soort tarief Instapbedrag Prijs per kilometer
Wmo-tarief € 1,08 € 0,188
OV-tarief € 3,90 € 0,59
Doorreistarief € 1,61 *

* Doorreistarief geldt:
– bij langere ritten vanaf de 26e kilometer (Wmo’ers uit Baarle-Nassau vanaf de 31e km)
– bij ritten met een bindend OV-advies vanaf de 1e kilometer (naast het geldende instapbedrag OV-tarief)

Wat kost mijn rit?

U kunt op twee manieren nagaan wat uw rit kost:

  • via ritreserveringsnummer: 088 – 076 10 00
  • via MijnTaxiApp
    Als u een nieuwe rit boekt, ziet u na het invoeren van de gegevens de ritkosten. U kunt er vervolgens voor kiezen om de rit daadwerkelijk te boeken of de boeking te annuleren (omdat u alleen de kosten wilt weten).

OV-advies

Reist u met de deeltaxi, maar heeft u geen Wmo-pas? Dan kijkt de centrale, bij het plannen van de rit, of het openbaar vervoer een goed alternatief is voor de deeltaxi.

Als dit het geval is, dan krijgt u een OV-advies. U mag de rit dan nog steeds met de deeltaxi maken, maar u betaalt dan voor de hele rit het doorreistarief.

Als het openbaar vervoer geen alternatief is, dan betaalt u het OV-tarief. Meer informatie over het OV-advies en de voorwaarden vindt u onder de link Informatie OV-advies.

Hoe is mijn ritprijs opgebouwd?

Per rit betaalt u een instaptarief. Daarnaast betaalt u een tarief per kilometer. Het aantal te betalen kilometers wordt bepaald via de kortst mogelijke route over de weg. Eventuele omrijkilometers worden dus niet in rekening gebracht.  Als de rit via een veerpont verloopt, dan betaalt de vervoerder de overtocht (als klant betaalt u hier dus geen extra kosten voor). U mag maximaal 25 kilometer reizen tegen het Wmo-tarief of het OV-tarief. Voor langere ritten betaalt u per kilometer het doorreistarief.

Hoe wordt het aantal kilometers berekend?

PZN berekent de ritkilometers via een voorgeschreven routeplanner. De ritkilometers uit deze routeplanner kunnen iets afwijken van die van een andere routeplanner. De ritkilometers via de routeplanner van PZN zijn altijd bepalend voor de ritprijs.

De prijs van de heenrit wijkt af van de terugrit. Klopt dat?

Ja, dit kan. De ritlengte wordt altijd berekend via de kortste route in kilometers. Het kan voorkomen dat het aantal kilometers op de heenweg afwijkt van de kilometers op de terugweg. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van eenrichtingswegen op de route.

Hoe betaal ik mijn rit?

U kunt uw rit op verschillende manieren betalen:

  • contant in de taxi
  • pinnen in de taxi
  • automatische incasso
  • op rekening rijden (alleen voor instellingen met meerdere cliënten)

Voor aanvang van de rit betaalt u uw rit aan de chauffeur. Dit kan contant (bij voorkeur met gepast geld) of met uw pinpas. Op verzoek geeft de chauffeur u een betalingsbewijs.

U heeft ook de mogelijkheid om via automatische incasso te betalen of om op rekening te rijden. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de klantenservice van PZN. Hier kunt u ook een overzicht opvragen van door u gemaakte ritten en kosten. PZN brengt hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Via MijnTaxiApp krijgt u kosteloos inzicht in uw ritten en de kosten daarvan.