Reisinformatie

Deeltaxi West-Brabant haalt u thuis op en brengt u naar uw bestemming. Dat kan een ander huisadres zijn, maar bijvoorbeeld ook een winkelcentrum, ziekenhuis of station.
Uw taxi komt maximaal een kwartier voor of een kwartier na uw gewenste vertrektijd voorrijden. U deelt de taxi mogelijk met andere reizigers. Hierdoor duurt de reis maximaal een half uur langer dan bij een normale taxi, maar zijn de kosten flink lager. U betaalt per kilometer, maar uiteraard niet voor de omrijkilometers.
Iedereen kan met Deeltaxi West-Brabant reizen. U betaalt dan het zogenaamde OV-tarief. Heeft u via uw gemeente een Wmo-pas ontvangen? Dan reist u tegen het voordeliger Wmo-tarief.

Wanneer rijdt Deeltaxi West-Brabant?

U kunt het hele jaar door gebruik maken van Deeltaxi West-Brabant op de volgende dagen en tijden:

  • maandag tot en met donderdag van 07.00 – 00.00 uur;
  • vrijdag tot en met zondag en op nationale feestdagen van 07.00 – 01.30 uur.

Uw gewenste vertrektijd ligt altijd tussen bovengenoemde tijdstippen. De eerste reismogelijkheid van een dag is dus een rit die vertrekt om 7.00 uur. De laatste reismogelijkheid is een rit met een vertrektijd om 00.00 of 1.30 uur.

Op oudejaarsavond is er geen deeltaxivervoer tussen 22.00 en 0.45 uur. Tussen 0.45 uur en 2.00 (nieuwjaarsdag) wordt weer vervoer aangeboden.

Waar rijdt Deeltaxi West-Brabant?

U kunt met Deeltaxi West-Brabant maximaal 25 kilometer per rit reizen.
Het vervoersgebied van Deeltaxi West-Brabant bestaat uit twee delen:

  • Het binnengebied – het gebied van de 16 deelnemende gemeenten. Binnen dit gebied reist u naar elk willekeurig adres.
  • Het buitengebied – een strook van circa 25 kilometer rondom het binnengebied. Vanuit het binnengebied kunt u naar het buitengebied reizen en omgekeerd. Het is niet mogelijk tussen twee plaatsen in het buitengebied te reizen.

België
Voor Wmo-klanten uit de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert hoort ook een deel van België tot het buitengebied.

Klik op het overzichtskaartje van het reisgebied om het te vergroten.

Kaart

Wat als mijn reis meer dan 25 kilometer is?

U mag maximaal 25 kilometer tegen het Wmo-tarief of het OV-tarief reizen*. Is uw reis langer? Dan wordt er per extra gereden kilometer een doorreistarief gerekend.
In sommige gemeenten gelden specifieke afspraken over bestemmingen. U mag dan tegen het Wmo-tarief naar deze bestemmingen reizen. Ook als de reis meer dan 25 kilometer is. Deze afspraken vind u op de homepagina onder rechten per gemeente.
* In enkele gemeenten ligt de grens bij 30 kilometer.

Bovenregionaal vervoer

Deeltaxi West-Brabant biedt vervoer in de regio West-Brabant. Wilt u buiten de regio reizen en kunt u dit niet met het openbaar vervoer? Dan kunt u terecht bij Valys. Dit is de landelijke reisservice voor mensen met een mobiliteitsbeperking.
Wilt u meer informatie over Valys? Bel dan naar telefoonnummer 0900-9630 (€ 0,05 per minuut) of kijk op www.valys.nl.