Lees voor
AA

Tekort aan chauffeurs

3 juni 2022

Tijdens de coronacrisis is het taxivervoer grotendeels stil komen te liggen. Taxibedrijven hebben in die periode noodgedwongen afscheid genomen van veel chauffeurs. Intussen nemen de ritaanvragen voor deeltaxi weer toe. Onze taxibedrijven doen er alles aan om nieuwe chauffeurs te werven, maar dat is door de schaarste aan personeel (niet alleen in de taxibranche) erg lastig. Helaas heeft de kwaliteit van het vervoer momenteel te leiden onder het tekort aan personeel. Onze medewerkers doen binnen de mogelijkheden hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Om de overlast voor de reizigers zo veel mogelijk te beperken, vragen we om uw medewerking:

1. Reserveer zo tijdig als mogelijk uw ritten
Hoe eerder u aangeeft wanneer u wilt reizen (liefst vier uur van te voren of nog eerder), hoe beter we de rit voor u kunnen inplannen.

2. Plan uw ritten zo veel mogelijk buiten de spits
We vragen u om zo veel mogelijk buiten de spitsuren te reizen. De ochtendspits loopt op doordeweekse dagen van 7.30 tot 9.30 uur, de middagspits van 15.00 tot 16.30 uur (op woensdag van 12.00 tot 13.30 uur). Op die tijden rijden veel chauffeurs klanten naar school (leerlingen) of dagbesteding en zijn ze niet inzetbaar voor deeltaxi. Buiten de spits is de kans dat we u zonder vertraging kunnen vervoeren veel groter. Als u een rit inboekt op een druk moment in de spits, kan de telefonist(e) u vragen of u op een ander, rustiger tijdstip wilt reizen.

3. Meld een rit af als u niet reist
Wanneer uw gereserveerde of vaste rit niet doorgaat, meld deze dan op tijd af bij PZN.

Omroep Brabant heeft op haar website aandacht besteed aan dit probleem.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.